ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΤΩΝ UPVC

Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε διάφορες πτυχές που πρέπει να εξετάσετε πριν αγοράσετε μια πόρτα ή ένα παράθυρο από uPVC.

01

ΑΝΤΟΧΗ

Η αντοχή ενός παραθύρου και μιας πόρτας uPVC καθορίζεται κυρίως από ένα πολυθάλαμο προφίλ uPVC που είναι ενισχυμένο με γαλβανισμένο χάλυβα. Οι καλοί κατασκευαστές πορτών uPVC θα διατηρούν πάντα ένα τυπικό πλάτος προφίλ που μπορεί να κυμαίνεται από 2,3 mm έως 3 mm και το πάχος των χαλύβδινων ενισχύσεων θα κυμαίνεται μεταξύ 1 mm και 3 mm. Ένα ισχυρό προφίλ uPVC πρέπει να είναι πολύ ανθεκτικό με αντοχή σε ρωγμές και απολέπιση.
02

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Η ενεργειακή απόδοση ενός σπιτιού μπορεί να βελτιωθεί με ένα παράθυρο uPVC που είναι χαμηλός αγωγός θερμότητας μαζί με μια καλή στεγανοποίηση. Τα στεγανωτικά σιλικόνης ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες, συνιστώνται ιδιαίτερα για τη σφράγιση κενών γύρω από το παράθυρο uPVC και τον τοίχο τοιχοποιίας. Αυτό δημιουργεί ένα αποτελεσματικό φράγμα και αποτρέπει κάθε είδους απώλεια θερμότητας ή κέρδος θερμότητας. Τεχνικά, ένα στεγανωτικό σιλικόνης ουδέτερου συντελεστή πολυμερισμού συνιστάται ιδιαίτερα για τζάμια uPVC. Μαζί με τα στεγανωτικά χρησιμοποιούνται παρεμβύσματα παραθύρων για τη σφράγιση των ανοιγμάτων και κάθε είδους κενά στο παράθυρο. Αποτρέπουν τη διείσδυση του νερού κατά τη διάρκεια της βροχής και της σκόνης σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Για τις φλάντζες παραθύρων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη υλικό ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία και το όζον. Το ελάχιστο πάχος μιας φλάντζας πρέπει να είναι 3 mm και τα πιο προτιμώμενα υλικά φλάντζας είναι το καουτσούκ EPDM και το TPE που αναμειγνύεται από καουτσούκ και πλαστικό. Μια μονάδα χαμηλού E με διπλά ή τριπλά τζάμια μπορεί να βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του παραθύρου.
03

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Για καλή ηχομόνωση σκεφτείτε τα παράθυρα με διπλά ή τριπλά τζάμια uPVC και την αποτελεσματική στεγανοποίηση.
04

ΠΑΧΟΣ ΓΥΑΛΙΟΥ

Ένα παράθυρο uPVC μπορεί να είναι μονό τζάμι, διπλό ή τριπλό τζάμι και οι ποικιλίες γυαλιού περιλαμβάνουν κανονικό γυαλί επίπλευσης, σκληρυσμένο γυαλί ή πολυστρωματικό σκληρυσμένο γυαλί. Ένα τυπικό μονό τζάμι έχει πάχος 6 mm, ένα διπλό τζάμι θα έχει τουλάχιστον 6-16-6 (γυαλί 6 mm / στρώση αδρανούς αερίου 16 mm / γυαλί 6 mm), ένα τριπλό τζάμι θα έχει 4-12-4-12-4 ( 4mm γυαλί/12mm στρώμα αδρανούς αερίου/4mm γυαλί/ 12mm στρώμα αδρανούς αερίου /4mm γυαλί).
05

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΧΡΩΜΑΤΟΣ

Ένα λευκό παράθυρο uPVC μπορεί να έχει την τάση να αποχρωματίζεται σε μια χρονική περίοδο. Για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του λευκού χρώματος του προφίλ προστίθεται διοξείδιο του τιτανίου κατά την κατασκευή των προφίλ uPVC. Η ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα διοξειδίου του τιτανίου είναι 2,5% κατά βάρος του προφίλ.
06

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τα καλά παράθυρα uPVC πρέπει να ενσωματώνουν ποιοτικό υλικό μαζί με ένα κρυφό σύστημα κλειδώματος. Ο ανοξείδωτος χάλυβας τύπου 304 πρέπει να χρησιμοποιείται για το υλικό που περιλαμβάνει στηρίγματα τριβής, μεντεσέδες και λαβές, καθώς δεν θα σκουριάσουν ή θα διαβρωθούν εύκολα. Εγκαταστήστε μια κλειδαριά ενός σημείου ή μια κλειδαριά πολλαπλών σημείων στο παράθυρο σύμφωνα με τις απαιτήσεις ασφαλείας του σπιτιού. Σκεφτείτε ένα παράθυρο από πλαστικοποιημένο γυαλί με διπλά τζάμια για καλή ασφάλεια του σπιτιού.
07

ΕΓΓΥΗΣΗ

Ένας καλός κατασκευαστής παραθύρων uPVC συνήθως παρέχει ελάχιστη εγγύηση 5 ετών για τα προφίλ uPVC και εγγύηση ενός έτους για το υλικό. Η ομάδα εξυπηρέτησης μετά την πώληση θα πρέπει να είναι έγκαιρη για την αντιμετώπιση απροσδόκητων προβλημάτων όπως σπασμένες λαβές, ευθυγράμμιση του παραθύρου, προβλήματα στους κυλίνδρους για συρόμενα παράθυρα, αντικατάσταση του σπασμένου γυαλιού, σπασμένο μεντεσέ, σπασμένο φύλλο και έλεγχο για διείσδυση νερού.