ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ UPVC;

Το UPVC, γνωστό και ως Μη πλαστικοποιημένο πολυβινυλοχλωρίδιο, είναι ένα δομικό υλικό χαμηλής συντήρησης που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του βαμμένου ξύλου, κυρίως για κουφώματα και περβάζια παραθύρων κατά την εγκατάσταση διπλών υαλοπινάκων σε νέα κτίρια ή για την αντικατάσταση παλαιότερων μονών υαλοπινάκων. Έχει πολλές άλλες χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρόσοψης, και του πλαισιώματος ή του καιρού. Το ίδιο υλικό έχει αντικαταστήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου τη χρήση χυτοσιδήρου για υδραυλικές εγκαταστάσεις και αποχέτευση, καθώς χρησιμοποιείται για σωλήνες απορριμμάτων, σωλήνες αποχέτευσης, υδρορροές και σωλήνες αποχέτευσης. Αυτά τα προϊόντα αναφέρονται συχνά συλλογικά στη βιομηχανία οικιακών βελτιώσεων ως "Roofline".

Αυτό που είναι καλό να γνωρίζετε, είναι ότι το UPVC είναι μια φθηνότερη εναλλακτική λύση σε σχέση με την ακριβή ξυλεία και το αλουμίνιο. Είναι ένα δημοφιλές υλικό λόγω της αντοχής του και είναι μια οικονομικά αποδοτική επιλογή. Μπορεί επίσης να είναι γνωστό ως PVC και PVCU.

Η εκπληκτική αντοχή, η ευελιξία και η χαμηλή συντήρηση προέρχονται από την κατασκευή με χρήση πολυμερούς βινυλίου που είναι συνδεδεμένο με άτομα χλωρίου, έτσι τα κουφώματα των παραθύρων δεν είναι στην πραγματικότητα πλαστικά και μπορούν να λειτουργήσουν καλά με χάλυβα. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιού δεν θα έχουν υψηλό συνεχές κόστος.

Όλα τα παράθυρα και οι πόρτες UPVC είναι διαθέσιμα σε επιλογή ελκυστικών χρωμάτων και φινιρίσματα με εφέ ξυλείας.

Εάν αναζητάτε ενεργειακή απόδοση, το UPVC είναι η τέλεια επιλογή, καθώς τα παράθυρα UPVC με ενεργειακή βαθμολογία είναι εξαιρετικά θερμικά αποδοτικά. Έχουν πολύ χαμηλή θερμική αγωγιμότητα ως αποτέλεσμα του τύπου των υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή. Αυτό σταματά τη διαφυγή θερμότητας τόσο εύκολα όσο μπορεί να γίνει με κάποια άλλα οικοδομικά υλικά.

Το κύριο πλεονέκτημα όλων των προϊόντων UPVC υψηλής ποιότητας είναι ότι δεν χρειάζονται ποτέ βάψιμο, καθώς και η μόνη συντήρηση που τείνουν να χρειάζονται είναι το σκούπισμα με ένα υγρό πανί μία φορά κάθε δύο χρόνια περίπου.